Steeds meer Nederlanders scheiden het plastic verpakkingsafval van het restafval. Deze afvalscheiding heeft zeer veel voordelen.

Steeds meer Nederlanders worden bewust van het belang van het scheiden van plastic verpakkingsafval van het restafval. Dat moet ook, want de doelstelling is dat eind 2012 ruim veertig procent van de Nederlanders het plastic verpakkingsafval efficiënt recyclet.

Nieuwe grondstof

Het recycleproces zorgt ervoor dat de verzamelde plastic verpakkingen een volgende bestemming krijgen; ze worden een grondstof voor nieuwe producten. Bovendien komt er door de recycling minder afval in de verbrandingsovens terecht wat leidt tot een lagere CO2-uitstoot.

Onder het motto ‘Plastic afval kun je beter scheiden’ maakt de overheid zich er sterk voor dat heel Nederland vertrouwd raakt met het scheiden van plastic verpakkingsafval.

Voordelen van plastic afvalscheiding

Het scheiden van het plastic verpakkingsafval van het restafval heeft de volgende voordelen:

  • Plastic verpakkingsafval wordt grondstof voor nieuwe producten;
  • Minder CO2-uitstoot;
  • Meer ruimte in vuilnisbak;
  • Kostenbesparend door lager gewicht afval.

Inzameling plastic verpakkingsafval

Het plastic verpakkingsafval wordt door gemeenten op verschillende manieren ingezameld. Sommige gemeenten hebben op verschillende locaties Plastic Heroes-bakken geplaatst. Andere gemeenten hebben een ophaaldienst voor de Plastic Heroes-afvalzakken. De zakken met plastic verpakkingsafval kunnen dan op vaste tijden aan de straat gezet worden en de ophaaldienst van de gemeente haalt deze zakken op.

Met de KlikM wordt het afval scheiden nog beter!

Lees meer over de KlikM